Tips till nyblivna husägare

Har du precis blivit husägare? Stort grattis! Det är helt fantastiskt att äga sin egen bostad. När du gör det bestämmer du allt helt själv. Du behöver inte längre vända dig till en hyresvärd för att fråga om lov om du vill göra minsta förändring. Har du tidigare bott i hyresrätt finns det dock en del saker du kanske blivit bekväm med, men som du inte längre kan få som bostadsägare.

När du bor i en hyresrätt och något går sönder är det enkelt att bara ringa till underhåll och få felet fixat. När du äger din bostad fungerar det inte riktigt på samma sätt. Du måste själv ta ansvar för att åtgärda de fel som uppstår. Som tur är finns det duktiga aktörer som kan hjälpa dig med det.

Problem med vatten och avlopp

De flesta fastighetsägare ryser till av obehag så fort som någon nämner ordet vattenläcka. Det beror på att vattenskador kan kosta mycket och ta lång tid samt vara svåra att åtgärda. Om du kontaktar 24 Rör Jour kan du dock som fastighetsägare få hjälp med krånglande rör direkt. De finns tillgängliga dygnet runt och arbetar med saker som läckor och stopp i avlopp, men även underhåll av värmepumpar och varmvattenberedare. Som ny husägare kan det vara tryggt att veta att de finns och kan hjälpa dig om något skulle gå fel.

Vänta aldrig med att åtgärda skador

Ibland tycks skador i bostaden uppstå när det passar som minst, till exempel när du har en knaper månad. Det är dock viktigt att du inte skjuter upp att åtgärda skadan eftersom den då riskerar att bli större och ännu mer kostsam. Speciellt vattenläckor ska du åtgärda så fort du upptäcker dem. Vatten har en otäck förmåga att ta sig in i minsta skrymsle och skapa fuktskador. Ibland är det lätt att tro att skadan inte är så farlig eftersom det bara droppar små droppar. Många små droppar som rinner oavbrutet kan dock bli enorma mängder vatten på ganska kort tid. När du upptäcker en vattenläcka är det med andra ord bra om du hör av dig till 24 Rör Jour omgående. De fixar problemet vilket tid på dygnet det än är. Du kommer med andra ord inte att spara pengar på att skjuta upp att laga en skada. Det är istället mer sannolikt att den kommer att kosta dig mer om den inte åtgärdas.