Inredningstips för din balkong

Nu när sommaren är här är vi nog många som vill få det fint och hemtrevligt på våra balkonger. Men hur ska man göra för att få det sådär mysigt som man ser hos alla andra, men inte hos sig själv?

Här kommer några smarta tips om hur du enkelt får till din egen mysiga balkong.

1. Försök att undvika att ha för många saker på liten yta, en soffa och ett bord eller två stolar räcker. Om du får gäster kan du införskaffa hopfällbara stolar och bord som är enkelt att ta fram.

2. Ett enkelt sätt för att få den mysiga känslan på balkonggolvet är att inreda med grön matta som liknar gräs. Ett annat alternativ för att täcka det oftast tråkiga betonggolvet är att lägga en trätrall.

3. Om du inte har så stor balkong, försök utnyttja upphängningsfunktioner, såsom i form av hängande krukor, upphängbart balkongbord m.m.

4. Inred med härliga och glada färger som hör sommaren till!

5. Införskaffa olika sorters ljusslingor och häng upp i taket eller på väggen och placera ljusstakar på bordet (Tips! Solcellslampor är otroligt smidiga då de tänder sig av sig själva när mörkret kommer).

6. Sätt upp balkongskydd på balkongräckena för att skärma av och få det lite mer insynsskyddat. Och kombinera gärna med bambuväggar på sidorna för att skärma av ytterligare.

7. Inred med mattor, filtar och härliga kuddar i olika storlekar för att skapa den där extra myskänslan.

8. Till sist, plantera en massa blommor i olika krukor, balkonglådor för att skapa den där mysiga tropiska känslan! Placera dessa i olika nivåer för att få känslan av att vara omgiven av grönska, på golvet, på räcket eller hängande i taket. Om du vill odla dina egna kryddor, grönsaker och bär finns det många olika sorters miniväxthus att välja emellan.