Så får du ett charmigt hem som är ombonat

Ett hem behöver varken vara tråkigt eller opersonligt. Det är möjligt med enkla knep och tips att inreda ett mysigt och ombonat hem som har en helt egen charm. Att få till den där personliga och härliga inredningen kan ta lite tid. Med tiden kommer du att komma fram till vad du gillar, vad du vill ha mer av och vad som absolut inte alls passar hemma hos dig. Att satsa på fina och snygga innerdörrar är ett bra tips om du vill ha ett personligt men tilltalande hem. Innerdörrar är perfekta att börja med och för att knyta ihop inredningen.

Välj innerdörrar i enlighet med din stil

När du ska välja ut innerdörrar till ditt hem ska du välja dörrar som passar din stil och som du tycker om. Det finns innerdörrar i flera olika utföranden. Exempelvis finns det skjutdörrar, pardörrar och innerdörrar med glas. Innerdörrar kan du även välja i olika färger och material. Det finns exempelvis furu, ek och vita innerdörrar att välja mellan. Innan du väljer innerdörrar ska du fundera på vilken känsla du vill ha i hemmet. Innerdörrar kan bidra med enormt mycket, så gör ditt val med omsorg. Dessutom ska du ha dina innerdörrar länge, så du ska helst inte tröttna på dem efter ett tag.

Inred med gamla och nya saker

Förutom att inreda med innerdörrar som är tilltalande är det en bra idé att inreda med gamla och nya saker. Det gör att inredningen mixas upp och får mer liv. Ju fler möbler och inredningsdetaljer som har karaktär och lite patina desto mer levande kommer ditt hem att kännas. När du blandar gamla och nya prylar får inredningen en intressant dynamik och en helt egen charm. Dessutom kan du enkelt sätta den där personliga touchen på inredningen med hjälp av loppisfynd och liknande.

Naturmaterial gör inredningen mysig

För att få ett mysigt hem är naturmaterial ett bra val. Naturliga material bidrar till värme i inredningen och kan dra upp mysfaktorn. Det förhindrar även att ett rum känns kalt och sterilt. Det finns mängder av naturmaterial att välja mellan som ull, skinn, linne, jute och olika träslag. Innerdörrar i ett tilltalande träslag kan bidra till att mjuka upp inredningen och hemmet.

Använd färg på väggarna

Att våga ha färg på väggarna är ett annat inredningstips. Ett rum som har en snygg kulör på väggarna kan göra underverk. Du kan exempelvis välja att ha någon nyans av grönt, blått, beiget eller grått för att få mer liv i ett rum. Använd sedan olika inredningsdetaljer för att få en röd tråd i rummet. Om du har ett hem med en öppen planlösning är det en bra idé att inreda med rum i rummet. Genom det kan du skapa en ombonad känsla. Exempelvis kan vardagsrum, en mysig läshörna och matsal kombineras i ett stort rum.