Inred ett romantiskt sovrum

Har du alltid drömt om ett sovrum som är romantiskt? Du vet ett sånt där sovrum som ser ut att vara taget från en film inspelad i Paris. Du är du långt ifrån ensam. Att ha ett romantiskt sovrum ger inte bara passionen ett riktigt lyft, utan det höjer också mysfaktorn och gör att du sover bättre. Nu kanske du undrar hur inredningen i sovrummet kan påverka din sömn, men sanningen är att ett stökigt eller felinrett sovrum faktiskt kan orsaka obalans och göra att du sover sämre.

Är ditt nuvarande sovrum långt ifrån romantiskt kan det vara svårt att komma igång. Vad ska man byta ut först och vad behövs för att få in romantiken? Innan du börjar att kasta, sälja och köpa in nya prylar bör du fundera på vad romantik är för dig. Är det mörka eller ljusa färger du vill ha? Vad är det för material som du finner tilltalande och vilka inredningsdetaljer vill du lägga fokus på? Börjar du inreda utan att tänka till är risken stor att du köper föremål och inredning som du sedan ångrar. Vi har samlat några bra knep som gör att sovrummet utstrålar romantik till max!

Bästa tipsen för ett romantiskt sovrum

1. En bäddad säng

Det kan låta simpelt, men genom att bädda sängen varje morgon får du ett rum som ser mycket trevligare och mer inbjudande ut. Investera gärna i ett vackert överkast i sammet för den där lyxiga och exklusiva känslan.

2. Kuddar, kuddar och mer kuddar

Kuddar har en tendens att förvandla vilket tråkigt sovrum (och säng) som helst. Ös på med kuddar i sängen för att skapa den där hotellkänslan. Här får du gärna blanda olika mönster, färger och material för att skapa en riktigt fin balans. Kuddar i spets blir betydligt mer romantiska om de kombineras med kuddar i sammet, läder eller manchester.

3. Inred med kläder

Nu menar vi inte att du ska slänga kläder i hela sovrummet, men genom att hänga upp några romantiska plagg får du en fin inredningsdetalj som sätter känslan. Vi rekommenderar att du tar dig en titt på https://laliving.se/sovrum/nattklader/ i romantisk stuk. Alla kläder från https://laliving.se/sovrum/nattklader/ är skapade i engelsk stil med en mycket romantisk charm. Hos https://laliving.se/sovrum/nattklader/ hittar du även romantiska galgar, presentaskar och morgonrockar.

4. Fokus på detaljer

Ett romantiskt sovrum har oftast en eller flera inredningsdetaljer som fungerar som grädden på moset. Här bör du satsa på några få, väl utvalda, inredningsdetaljer som du verkligen är nöjd med. Det kan t.ex. vara ljusstakar i guld eller mässing eller varför inte vackra tavelramar med personliga fotografier.

5. Håll det städat

Det finns få saker som drar ner romantiken så mycket som ett ostädat sovrum. Se därför till att du plockar undan papper, böcker, tidningar eller annat bråte som du har framme. Här bör du även undvika att starta andra projekt i sovrummet, t.ex. genom att ta in strykbrädor, datorer och annat som inte behöver vara där. Håll det enkelt så blir det också lättare att städa.