Inred rätt, städa mindre

Den som lägger lite tid på att inreda rätt, kommer att ha det lättare att både städa och hålla ordning. När man tänker efter är det en ganska stor tidsvinst. Städning och plockandet av saker kan utgöra en stor del av varje dag. Tid som man med rätt inredningsteknik kan lägga på något roligare.

Den ordnade hallen

Hallen är i många hem ett stort kaos, särskilt om det gäller en småbarnsfamilj. Genom att använda skjutbara skåpsdörrar till garderober, får man undan en hel del stök. Tillräckligt med krokar på väggarna för att hänga jackor är viktigt. De minsta i familjen kanske inte räcker upp till dem, så ett alternativ kan göra att jackorna inte hamnar på golvet istället. En hallmatta stoppar den värsta smutsen redan vid dörren, och skorna bör står på en skohylla så det enkelt går att dammsuga under dem.

Håll ordning vid en renovering

När man utför en större renovering är det viktigt att hålla rejält med ordning. En renovering kan pågå flera månader och det är inte ovanligt att man bor kvar medan den utförs. Utför man en större renovering som exempelvis en takrenovering är det viktigt att hålla en bra dialog med byggfirman så man undviker onödigt stök. Att anlita en pålitlig takläggare i Stockholm och Uppsala som https://villatakexperten.se/ är ett smart val för att få arbetet snabbt genomfört. Ordentliga containrar och källsortering på nära håll gör att skräpet snabbt kommer ut ur huset.

Upp med kablar

Elkablar som ligger lösa längst listerna kommer att försvåra städandet. Särskilda kabelklämmor med rätt storlek kan få upp dem över listen. Då slipper man fastna i dem varje gång man städar golvets kanter. Dessutom ser det mer prydligt ut och kostar varken mycket pengar eller tid att investera. Man ska undvika att det ser ut som ett ormbo i elförgreningar och inte låta stora kabelhärvor ligga framme. Dem kan man snubbla på och det ser allt annat än snyggt ut. Det finns särskilda plastlådor där förgreningsdosor kan ligga i , då blir de lättare att städa kring dem. Utrymmen under soffor och sängar bör man hålla fritt från kablar, annars fastnar de varje gång man dammsuger under dem.