Prins Carl Philip och Nationalmuseum får massiv kritik

I en artikel från februari 2017 skriver SVT att designkritiker ger massiv kritik till prins Carl Philip Bernadotte, hans partner Oscar Kylberg och Nationalmuseum. Kritiken kommer efter det att Nationalmuseum har valt att ställa ut prinsens och Kylbergs formgivna glas ur serien Air Sense från 2016 i museets permanenta designutställning.

Prins Carl Philip och Oscar Kylberg har arbetat tillsammans under fem år och tagit fram olika typer inredningsprodukter. Glasserien ska enligt Nationalmuseum var något utöver det vanliga då glasen har en intressant form, är gjorda av titan och är otroligt lätta.

Att få sin produktion utställd på Nationalmuseum är en ära och något som få formgivare lyckas med, trots långa och framgångsrika karriärer. Det är därför som detta tilltag är en nagel i ögat för många när en så ny designer som prins Carl Philip får sin glasserie utställd. Kritikerna menar på att glasen omöjligen kan vara så bra och att glasserien har hamnat på museet av fel anledning, det vill säga för att de är skapade av en prins.