Inred med naturmaterial – marmor och agat

 

Under några år har marmor varit det hetaste inom inredning och frågan är om inte marmor kommer att leva kvar som en populär inredningsdetalj? Marmorsten är snygg, funktionell och fungerar i princip som ett passande inredningsmaterial överallt. Dessutom är ju marmor faktiskt inget nytt påfund utan dess popularitet har ökat och minskat under en oerhört lång tidsperiod. Det här talar för att det aldrig är ett dumt drag att låta inreda hemmet eller kontoret med marmor, oavsett vad inredningsbloggare anser är ute eller inne.

I slutet av 2016 började så designerna att tröttna på marmorns dominans och såg sig om efter ett annat stenmaterial som kunde liva upp och ta marmorns plats. Materialet som de fann var agat och det är lätt att förstå att det väckte fascination. Agatsten är oerhört vacker och det är just därför som juvelerare under lång tid har haft en förkärlek till materialet.

De naturliga färgskiftningarna och naturligt förekommande mönstren i agat gör det till en intressant inredningsdetalj. Inget blir så snyggt som ett asymmetriskt glasunderlägg i agat under vinglaset, en agat-tavla blir ett annorlunda blickfång på väggen och det finns dessutom underbara avlastningsbord där bordsskivan är gjord av agat.